Som vanligt händer allt på en gång!

En vecka kan innehålla väldigt mycket, jo tack det vet vi!
Pga olika omständigheter flyttar nu vår kära "dotter" hem till oss. Ja det har verkligen varit en karusell kring denna jänta. Hoppas att hon får lite lugn och ro nu iaf.
Inte lätt att behöva hatta fram och tillbaka mellan två helt olika världar, med två helt olika familjer. Alla har ju sitt sätt att hantera problem och skapa problem på, och sina sätt att lösa dom också.
Vi ser inget jobbigt i att hon flyttat hit, snarare tvärtom. Johanna är alltid välkommen till oss - knasfamiljen! 

                        

Mer som hänt är att min pappa blivit dålig och har fått operera sig igen. Inte roligt alls. Han opererade sig för ett tag sedan i foten, och eftersom han har diabetes, så har det inte läkt som det ska. sist fick han bältros och vart liggandes på sjukhus i ca 3 veckor. Och nu så har han fått operera sig igen då.
min lillasyster med familj har haft möjligheten att hälsa på honom på sjukhuset iaf. Jag provar att ringa pappa in i mellan. Måste vara drygt att vara där själv dag ut och dag in och ha ont :( själv mår man ju inte heller så bra när man vet att någon man älskar har ont eller mår dåligt. jag har den där otäcka klumpen av oro i magen. kära Lilla pappsen..
Jag och Teresa planerar iaf en resa till honom i sommar. ett förlängt veckoslut som pappa brukar säga.


I fredags förlovade sig ett par av våra närmsta vänner! det vart verkligen en liten ljusglimt mitt i allt. Kul kul tyckte vi.

Jag var även in på en loppis och köpte mig ett till vindspel på fredagen. Jag gillar såna ja... och änglar!
Så det fick bli ett ängla vindspel från Sia. Johan suckade : ohh du och dina änglar!
Men han låter mig ha dom i fred :)

På lördagen åkte jag och johan och kollade på fotboll igen. Man måste ju stötta sitt lag ju. Tyvärr blev det inte vinst denna gång. Jag åkte in och jobbade en sväng på hemvägen, och sedan åkte vi till våra nyförlovade vänner och grillade. Senare på kvällen åkte vi in till "samhället" för där var det cruising. Mycket fina bilar. Det var fest på faktoriet (ett uteställe vid hamnen) och där träffade vi många vänner som vi inte har sett på ett tag. Jätte roligt!

Söndagen var seg..
 
Men i måndags var jag full laddad med energi mot alla odds! Jobbet började jag tidigt och fick mycket gjort (skakade t.o.m hand & kallpratade med prins daniels pappa, olle westling! lite otippat! han var väldigt trevlig och liten hi hi). sedan vart jag med min mamma till sjukhuset och satt och höll henne sällskap.

Efter det mötte jag upp med min lilla svägerska och hjälpte henne köpa färg, roller och penslar. sedan brummade vi hem till henne där jag fick gosa på Iza (en svart labrador) och klappa snällt på Egon och Nelly (två honkatter).

Pilla & hennes sambo har en liten extra hall som de ska frächa till lite, och självklart ställer jag upp och hjälper till när jag blir tillfrågad. 
så Vi fick allt grundmålat, både listor, 3 st garderobsdörrar, tak och ja till och med mitt hår fick ett stänk av vitt. Vita fräknar fick jag också, samt en bula i pannan när jag - kliiing!- skallade en gjutgärnsklocka! Mycket osmartit gjort av mig!!

Rätt vad det var så fick iza syn på en älg som stog utanför huset.
Gå fram och ta kort du, jag tror inte att det är den där älgen som går till anfall, sa pilla.
Lite dålig skärpa men här är han! Dagen till ära döpte jag honom till sir olle the moose. 


Jag kan inte hjälpa att jag blir så glad varje gång jag får se älg!

Annars i veckan har jag gjort färdigt ett litet projekt som jag har haft.
Pimp my brödbox!Här har jag slipat och ruggat upp den trista ytan.Grundmålat.... "skitat" ner med färg, decoupage på kvinnan och månen, målat moln och slutligen slipat ner den lite. Shabby chic? Nja Milli chic möjligen.

Fler små projekt väntar.. ska bara vila upp mig, allt måste ju inte hända på en gång!

Utomlands nu och sen.
I går kväll hade våra vänner, the radicanes, en spelning i norge så vi packade in oss i bilen och for dit. Vi slöt upp med 10 st kompisar och rockade loss ordentligt! Det var riktigt trevligt och gemytligt.
Att dansa i höga klackar gick förvånansvärt bra - inga benbrott :)Ingen värk i kroppen alls i dag trots mycket dansande, hoppande och klappande. 

Om fredagen var jag & johan och såg på fotbolls match i Lysvik. vårat herr lag RIK vann med 2-1. 
Efter matchen kom pelle & stina hem till oss och vi såg på film.

Nu har vi precis kommit hem efter att ha varit upp till mamma & Jörgen på familje möte. Vi ska nämligen åka på semester till amerika i höst, tillsammans med dom och mina "värmlands syskon".

Amerika är stoort och vi är många med olika viljor och olika önskemål om vart i detta land vi bör åka. men "mötet" gick väldigt bra, och jag tycker att alla var lyhörda och samarbetsvilliga. Det har redan börjat pirra i kroppen på mig och resfebern kryper på lite smått. det kommer att bli riktigt roligt och verkligen ett minne för livet!
Vi kommer att hyra bil och åka runt där i 2 veckor. jag längtar! 
men vi tar en dag i taget och morgondagen har jobb och utedag på schemat. 
Ev ska jag slutföra ett projekt som jag också har. mer om det i morgon :) 

Tack för i dag, slut för i dag! 
  

Tant grön behöver en usb kabel från hjärnan till hårddisken!                                  

Det är ju helt otroligt hur mycket ideér jag har.. i huvudet!
Man skulle ha en usb kabel så att man kunde - tjoff- tanka in det i datorn, och på så sätt spara utrymme i hjärnan.
 
Är nästan lite rädd för överhettning om det får fortsätta på detta vis he he.

Jag har så många projekt på gång i mitt lilla huvud, så att jag nästan har hunnit tröttna på det, innan jag ens har påbörjat förverkliga dom!
Det är där det krånglar till sig.
Jag hinner inte börja med något innan jag redan är inne på nästa ide.
Tex Våran trappa och hallen upp, som har varit ett renoverings objekt som vi inte har kommit till skott med, och det är mitt fel. vi hade köpt tapeter - gula tapeter. När de skulle till att sättas upp ändrade jag mig, nä gult var ingen hit. Inte tapeter heller. 
Jag ville ha väv som man kunde måla i någon harmonisk färg.. typ grönt! Jag älskar grönt! Inte för inte jag kallas tant grön.  

Så jag köpte mig en hink ljust antikgrönt för att testa på en provvägg. Men se det hann jag inte ens innan jag hade beslutat mig för att, nä det får nog bli en fondvägg och tapeter i alla fall! Hopplöst trött på mig själv? svar ja!

Så nu har jag köpt en fondtapet som måste upp fort som busen innan jag hinner ångra mig igen! Det blev en färgglad fond som inte är det minsta grön. Jag vill gärna ha färg och trappan får nog sig en omgång av svart eller grått.Det skulle vara snyggt med samma rosa nyans som det är på blomman, på väggarna runt om.. men jag tvivlar på att johan håller med :)

En annan ide som jag har är att sätta kakel på våran urtrista arbetsbänk i köket... och när jag tänker på kakel, tänker jag på att kakla duschen och sätta glasblock och ha målad panel i resten av toalett delen.
 Men då behöver vi ju även byta golv och apropå golv...

Vi ska byta panna och då ska vi också måla alla golv i källaren. jag ska passa på att måla om inne i den blivande tvättstugan som just nu går i gult och brunt! mmmm behöver jag yttra något om i vilken tidsepok det blev målat där senast?!

Ja så där fortsätter det i mitt huvud.. allt leder fram till nya ideér, stora som små. Oftast kommer de upp ploppandes nattetid och det är nästan då det blir som bäst också :) plopp plopp och en aha! upplevelse senare går hjärnan på högvarv!

Pojkflickan med en touch av romantik!

         Så länge jag kan minnas har jag varit besatt.. ja verkligen besatt av klänningar. Stora klänningar! och bröllop! när jag var liten satt jag på golvet och klippte ut bilder på klänningar ur diverse damtidningar, och klistrade i rask takt in dom i en brun pärm. 
Min kusin i finland gav mig en brudklänningskatalog/tidning i början av 90-talet. Det fanns inte sådana i butik då, utan den hade hon fått tag på i från amerika... om jag minns rätt.
Ni kan ju föreställa er lyckan när jag fick den i min hand!
Jag har den kvar något sliten och sönderbläddrad.

 

Förra året var det fullt upp vid den här tiden. våran lillasyster teresa skulle nämligen gifta sig i juli och vi var i full gång med att leta klänningar, dekorationer, lokaler och skor! En härlig tid för mig med andra ord.

Bröllopet blev ett vackert och roligt minne!
Teresa & nicklas är redo att kämpa :)
Jag & Johanna mojsar oss på syrrans bröllop - 10.

I fredags satt jag givetvis på bästa plats i soffan iklädd pyjamasen och bevittnade det kugliga bröllopet i england! Jag och johanna kommenterade hattar och klädsel. Brudens klänning fick ett stort mvg från oss! Verkligen jätte vacker!!
 

 Denna hatt var ett intressant val. lite knasig men ändå rätt frän. modig tjej den där beatrice!

När kronprinssesan viktoria gifte sig i somras missade jag detta eftersom jag satt och ansiktsmålade barn & vuxna på ett evenemang. men min kära sambo spelade in det åt mig eftersom han visste hur gärna jag ville se klänningen. Det är kärlek det!

jag gillar romantik. lyckligt lottad som jag är, har jag en mycket romantisk pojkvän. tex fick jag en sång, som han skrivit både text och musik till, på alla hjärtans dag en gång. johan satte sig på sängkanten med gitarren och sjöng och spelade för mig så att det pirrade i hela magen. 
Romantiska middagar med tända ljus och dans i hemmets hjärta, köket, kan man se om man åker förbi en helt vanlig kväll. vi knökar fortfarande ner oss båda två i badkaret och skrubbar rygg också när tillfälle ges. 
Ja så är vi efter 13 år tillsammans. fortfarande nykära :)

               
 
 

RSS 2.0